zaterdag 26 oktober 2013

23-jarige studente steelt eigen fiets terug

Dongen – Bij de bushalte de Volckeart in Dongen was afgelopen woensdag de fiets gestolen van een 23-jarige studente. De fiets is echter een kwartiertje later weer bij terug de rechtmatige eigenaar gekomen.

De studente stapte uit de bus toen ze zich realiseerde dat haar fiets daar niet stond. Ze heeft onmiddellijk actie ondernomen en is op een beruchte fietsendief af gestapt. Naar nader onderzoek bleek de fiets niet door de vermeende kruimeldief gestolen te zijn. Hij kon wel meer vertellen over de fiets. Hij had hem enige uren geleden nog zien staan bij een flatgebouw. Samen zijn zij naar de flat toegegaan. De 23 jarige student heeft daar de fiets gepakt en terug geëigend.  Het hele voorval heeft de studente gelukkig niet meer gekost dan een nieuw slot. 

Yvonne Stevens 

Teddy vliegt business class


Een Japanse vliegtuigmaatschappij bied vliegreisjes aan voor maar 15 tot 40 euro. Klinkt als een koopje toch? Het enige criterium waar je aan moet voldoen om op een dergelijk vliegreisje mee te mogen, is dat je bestaat uit pluche: De vliegreisjes zijn namelijk alleen bedoeld voor knuffels.
‘Ja, erg grappig, maar zo kan-ie wel weer!’ Dat was ook mijn eerste reactie, maar de Japanse vliegtuigmaatschappij Unagi Travels, die de reizen organiseert, is bloedserieus. Door het initiatief proberen ze  mensen die slecht ter been zijn of gewoon geen geld hebben voor een echte vakantie, toch het idee te geven dat ze op vakantie zijn geweest. Het werkt als volgt:  Je stuurt je favoriete knuffel voor 25 euro op vliegreis naar bijvoorbeeld Parijs en daar aangekomen maakt de vliegmaatschappij foto’s van jou Teddy op verschillende toeristische hotspots. Vervolgens brengen ze Teddy weer veilig thuis, met zijn koffer vol met foto’s van de avonturen die hij beleeft heeft. Inderdaad, zoiets kunnen alleen japanners bedenken.
 Dat Japanners graag rare dingen bedenken, dat wisten wij allemaal al. Misschien ben ik wel traditioneel of ouderwets, maar ik heb het liefste gewoon vakantiefoto’s met mezelf. Ik zie het al helemaal voor me: ga je op vakantie met Unagi Travels en boekt een business class stoel. Kom je daar aan, zit heel de business class vol met knuffels en is al die champagne al op. 
Ik betwijfel sterk dat, als ik geen geld zou hebben voor een vakantie, foto’s van Teddy voor de Eiffeltoren of van Beertje met een cocktail op de Bahamas mij echt zo veel vrolijker zouden maken. Ik zou er eerder jaloers van worden. Hoe zielig is je leven als jou knuffel meer van de wereld gezien heeft als jij? Toch schijnt het een trend te worden, zeker onder ouderen. Dat kan ik me dan wel weer voorstellen, aangezien ouderen slechter ter been zijn en vaak ook de energie niet meer hebben om ver te reizen. Aan de andere kant, hoeveel ouderen hebben nog hun oude knuffel in de kast liggen?


Ach, je hebt overal mensen voor. En als u mij nu even wilt excuseren, ik moet mijn knuffel vliegveld brengen.

Door Sanne Sleutjes

Buurtfeest in Lommerrijk (Hillegersberg)

Rotterdam- Restaurant Lommerrijk heeft voor de buurtbewoners een groots buurtfeest georganiseerd.
Voor dit initiatief was een hoop uit de kast gehaald.

Wie wilde genieten van speelse activiteiten kon in de bovenzalen plezier hebben met worstelpakken, en een hindernisbaan.
Benden stonden er voor de kinderen springkussens en werden er ballonnen uitgedeeld. Wie een snack wilde, kon naar de viskraam gaan of het suikerspinkraampje.

Het naast gelegen bowlingcentrum Dok99, deed ook mee aan het buurtfeest.
Iedereen mocht tussen 16:00 en 19:00 gratis bowlen.

Alle activiteiten en eten en drinken waren tijdens het Buurtfeest gratis.
‘’Omdat Lommerrijk midden tussen de woonwijken zit, is het wel eens leuk om een speciaal feest te organiseren en elkaar wat beter te leren kennen,’’ aldus Steven Huisman manager van Lommerrijk.

Als het aan Lommerrijk ligt, is dit buurfeest zeker voor herhaling vatbaar.



Door: Nathalie van Suijlekom

Wetenschap maakt alvleesklier

Meerdere malen je glucosewaarde meten en insuline spuiten. Het is in Nederland voor ongeveer 100.000 mensen een dagelijkse routine. Over een paar jaar kan dit probleem misschien helemaal uit de wereld zijn. Robin Koops ontwikkelt samen met een groep wetenschappers een kunstmatige alvleesklier.

In september gingen de geruchten al door Nederland, er is een kunstmatige alvleesklier op komst. Nu mag iedereen het weten. Sinds 2004 zijn Robin en twee andere wetenschappers al bezig met dit project en in 2015 verwachten zij een grote doorbraak in de hele wereld.
Met hulp van het AMC ziekenhuis, het Rijnstate, universiteit Twente en het bedrijf Inra hebben zij dit onderzoek mogelijk kunnen maken. Begin 2014 wordt het eerste handbare prototype thuis getest bij patiënten van het Rijnstate.
Het gaat om suikerpatiënten met diabetes type 1. Zij moeten meerdere keren per dag prikken, koolhydraten meten en insuline spuiten. De kunstmatige alvleesklier regelt en meet automatisch het bloedsuiker van de patiënten. Het kunstmatige alvleeskliersysteem bestaat uit een glucosesensor, een computeralgoritme, een insulinepomp en glucagonpomp. Een glucagonpomp heeft de omgekeerde werking van insuline en maakt het mogelijke om de bloedsuikerspiegel weer omhoog te brengen. De onderhuidse glucosesensor meet het bloedsuiker en geeft dit door aan het computeralgoritme. Deze berekent of en hoeveel insuline of glucagon toegediend moet worden. Op deze manier hoeft de patiënt zelf deze beslissingen niet meer te nemen en wordt dit volledig overgenomen door de kunstmatige alvleesklier.

De kunstmatige alvleesklier is een enorme ontwikkeling en volgens Robin Koops, zelf ook diabetes patiënt, geeft dit een verbeterde kwaliteit van leven. Hij test de kunstmatige alvleesklier altijd eerst zelf voordat hij ook de rest van Nederland en straks de rest van de wereld het product laat testen.

De wetenschappers zijn deze week genomineerd voor een tweede prijs. Eerder al ontvingen zij €10.000 als publieksprijs van het diabetes fonds. ''Erkenning voor acht jaar hard werken'' is de eerste reactie van Robin Koops. 7 November horen zij of ze ook de Herman Wijffels Inovatieprijs in de categorie zorg en welzijn hebben gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een kansrijke innovatie die bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Esmee Snijder

Test: Energy-Redbull Jam

Red Bull hét drankje voor jongeren. Het is een energiedrankje met de slogan: ''Red Bull geeft je vleugels.''

Red Bull brengt nu samen met Monster ook een jam op de markt, Energy Marmelade. De bedoeling is dat je 's ochtends een broodje smeert met deze jam. Het geeft je dan meteen een boost zodat je je dag goed begint.

Ik was een van de gelukkige om de jam te testen. De teamcaptain van Red Bull omgeving Brabant woont namelijk bij mij in huis. En raar maar waar, de jam was echt lekker. Je kunt je misschien niet voorstellen dat je de smaak van een drankje op je brood smeert maar het werkt wel.


Misschien is het niet iets wat je 's ochtends moet eten. De smaak is namelijk sterk en naar mijn mening te zwaar voor de ochtend. Daarnaast is het ook niet aan te raden om deze jam dagelijks op je brood te smeren. In de jam zit namelijk net als in het drankje erg veel suiker.

Het product is nog niet op de markt. Ik denk dat dit niet lang meer gaat duren. Red Bull en Monster zijn volop aan het onderzoeken wat de afname van dit product zou kunnen gaan zijn. Wanneer dit een positieve uitslag is, gaat jam snel in de schappen van de supermarkten verschijnen.
 
Esmee Snijder










Blogarchief