zondag 13 oktober 2013

Echtscheidingsstaarten in Kroatië

HEESWIJK – De Kroatische bakster Tatjana Rebec heeft met haar echtscheidingstaarten haar bedrijfje in de lift gezet. Rebec zegt tegen Het AD: “Ik kwam op het idee  toen ik las dat 1 op de drie huwelijken stuk loopt.“


De taarten zijn bedoeld voor stellen die in een goede verstandshouding uit elkaar gaan en vinden in Kroatië gretig aftrek. Een gat in de markt in Kroatië. Elke taart word uniek gemaakt naar de situatie van het scheidende koppel. Bijvoorbeeld: Als de kinderen naar de vrouw gaan, staan ze op de helft van de vrouw, gaan ze naar de man, staan ze bij de man.
Hoewel er in Nederland inmiddels wel echtscheidingsfeestjes zijn, gaat een echtscheidingstaart voor Nederlands misschien nog net iets te ver. Melanie Folkers, eigenaresse van het taartenbedrijf van Melanie’s Taartdeco te Eindhoven denkt niet dat het een trend is die snel naar Nederland over zal waaien: “Ik denk niet dat het iets is voor Nederlanders. Daar zijn wij te nuchter voor.” Folkers vind het wel een leuk initiatief: “ Je houd de sfeer wel goed, zo tijdens een scheiding. Wie weet is dit wel een goede oplossing.”


We gaan zien of de trend zich verspreid naar Nederland. Folkers zou het best zien zitten: “Ik sta open voor de gekste dingen. Ik heb nog niet zo’n verzoek gehad, maar als ze het zouden vragen, zou ik het zeker doen!” 

Sanne Sleutjes

Blogarchief