donderdag 17 oktober 2013

Dief overlijdt na vluchtpoging in kanaal

HELMOND – Een 46-jarige inbreker is zaterdagnacht aan de gevolgen van eenachtervolgingin het kanaal overleden. Hij sloeg op de vlucht toen hij een politiewagen zag. De Helmonder kwam een heel eind, maar zijn opmerkelijke vluchtpoging werd hem fataal.

De verdachte heeft volgens de woordvoerder van de politie ‘’kabels gestolen van een bouwterrein, vermoedelijk koperkabels.’’ Een beveiliger van het terrein heeft de politie ingelicht. De verdachte sprong bij het zien van een politieauto in het Eindhovens kanaal om te ontkomen. Na enkele honderden meters bleek de verdachte moeite te krijgen met zwemmen. Agenten schoten hem te hulp.
Eenmaal uit het water gehaald bleek de Helmonder niet meer bij kennis te zijn. Hij werd ter plekken gereanimeerd. Een traumahelikopter zette gespecialiseerd personeel af, maar de zwaargewonde man werd met spoed in een ambulance naar een tot nu toe onbekend ziekenhuis in Eindhoven afgevoerd. Hier overleed hij zondag ochtend.

De woordvoerder gaat verder: ‘’Een tweede verdachte, een 35-jarige man uit Geldrop kwam op verzoek van de politie wel uit het water. Hij is per direct aangehouden op verdenking van diefstal.’’ De politie Helmond en de Rijksrecherche onderzoeken de zaak.

Yannick Spinner


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief