vrijdag 25 oktober 2013

Werkloos door schoenenallergie



ECCLES, GROOT-BRITTANNIE – Geen mooie hakken op je trouwdag, geen fatsoenlijke werkschoenen en geen lekkere slippers naar het zwembad: Tracy Kenny uit het kleine Britse plaatsje Eccles kan erover meepraten. Tracy is namelijk allergisch voor schoenen en is hierdoor al twintig jaar werkloos.

De arme vrouw lijdt aan de ziekte ‘contact dermatitis’ en krijgt hierdoor allergische reacties van lijm, rubber, nikkel en metaal. En laten dit nou veelvoudige stoffen zijn die in schoenen verwerkt worden. Het arme vrouwtje krijgt, na aanraking met deze materialen, een extreme vorm van eczeem: gigantische jeuk en rode vlekken teisteren haar voeten. Zelfs speciale klompen uit Zwitserland waren niet de oplossing voor haar: de ‘canvas top’ wekte de allergie weer op.

Lullig, zou je denken. Tot voor kort kreeg Tracy een uitkering voor gehandicapten, omgerekend zo’n 130 euro per week. Met de inkomsten van haar man erbij was dit toch een lekkere inkomstenbron voor Tracy en haar gezin. Wás, want de Britse regering heeft besloten dat Tracy met haar allergie niet arbeidsongeschikt verklaard hoeft te worden. Dus zit ze niet alleen thuis zonder werk, maar blijft een groot deel van de inkomsten ook nog eens weg! En dat allemaal omdat ze jeukende, schilferige voeten krijgt van All Stars. Of Nikes. Of UGGS.

Tracy en haar man doen er alles aan om de gehandicaptenuitkering terug te krijgen, maar de regering lijkt voet bij stuk te houden. Wij hopen in ieder geval dat de familie van Tracy een oplossing heeft gevonden voor de ondraaglijke geur die er in het huis moet hangen…


Door: Jeske van Steen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief