donderdag 17 oktober 2013

Schijten op niveau

TILBURG – Poepend rijk worden op het HuneFestival in Ruinerwold is sinds dit jaar een reële mogelijkheid geworden. Mensen kunnen zich omhoog laten hijsen en vanaf 60 meter hoogte naar beneden poepen. Als ze de roos raken van het grote dartbord op de begane grond krijgt men 20 gratis consumpties. Henri Frijlink uit Hoogeveen, directeur van de Bikkel Groep, verzon dit idee terwijl hij met zijn auto langs een hoge kraan reed. Het festival is op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober. De poepwedstrijd zal vrijdagavond plaats vinden.    

Frijlink wilde iets bijzonders verzinnen om dit festival toch wat extra bekendheid te geven. ‘De mensen in Ruinerwold moeten toch een beetje vermaakt worden.’ Met deze actie is dat hem aardig gelukt. Nooit eerder in Nederland heeft zoiets plaatsgevonden. Het weiland waar het dartbord komt te liggen wordt hermetisch afgesloten. Aan Ruud de Wild van radio 538 vertelde Frijlink: ‘We laten het publiek op veilige afstand de boel aanschouwen, zeg maar, dat is beter’ Het lijkt Frijlink fantastisch om op zo’n hoogte, tussen de vogeltjes, rustig te kunnen poepen.

De vraag is natuurlijk altijd of er wel deelnemers zullen zijn bij zo’n ludieke actie. Frijlink is niet bang voor een klein deelnemersveld. ‘Ik heb al zoveel aanvragen, zoveel reacties gekregen per mail, het is onvoorstelbaar. Het valt me wel op dat er haast geen vrouwen zijn’

Het Drenthse HuneFestival wordt vrijdag geopend door de Nederlandse band Di-Rect. De vier podia zullen vervolgens door nog veel meer bekende artiesten worden betreden. Zo staan ook optredens van Miss Montreal, The Sweet, The Partysquad en Mental Theo op het programma.  
 
Beluister hier het gehele radiofragment met het interview van Ruud de Wild met Henri Frijlink:
http://www.538.nl/gemist/13685/geld-verdienen-met-je-eigen-poep  


Wilke Stuij




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Blogarchief